Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- Yeteri kadar un
İçi için;
- 1 bağ ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağından biraz eksik yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Biraz çörek otu (isteğe göre)
Ispanaklı Kömbe Tarifi Yapılışı
- Önce bir kabın içine suyu, tuzu, yağı, yoğurdu koyup üstüne ununu ekleyip iyice yoğurun, sonra bir köşeye alın hamurunuzu.
- Daha sonrada ıspanakları doğrayıp yıkayın, suyunu süzün.
- Ispanakları bir kabın içine koyun soğanı da doğrayıp ekleyin.
- Yağı, salçayı, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyin harcınızı karıştırın ve kömbeyi yapmaya başlayabiliriz.
- Önce hamurumuzu alın ve sekiz parçaya ayırın ve tepsiyi yağlayın.
- Yağladığınız tepsiye ilk açtığımız yufkayı koyun.
- Sonra 1 yemek kaşığı yağ sürün, diğer yufkayı koyun üzerine harcı da koyun ve bu şekilde devam edin.
- 3 defa harç koyun en sonda bitirip kömbeyi kesin ve üzerine yoğurt ve ya ile hazırlamış oldugunuz sosunu sürün üzerine dilerseniz çörek otu atabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırına koyun ve pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder