11 Nisan 2020 Cumartesi

Ispanaklı Kömbe Tarifi

Ispanaklı Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar un
İçi için;
  • 1 bağ ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından biraz eksik yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz çörek otu (isteğe göre)

Ispanaklı Kömbe Tarifi Yapılışı

  1. Önce bir kabın içine suyu, tuzu, yağı, yoğurdu koyup üstüne ununu ekleyip iyice yoğurun, sonra bir köşeye alın hamurunuzu.
  2. Daha sonrada ıspanakları doğrayıp yıkayın, suyunu süzün.
  3. Ispanakları bir kabın içine koyun soğanı da doğrayıp ekleyin.
  4. Yağı, salçayı, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyin harcınızı karıştırın ve kömbeyi yapmaya başlayabiliriz.
  5. Önce hamurumuzu alın ve sekiz parçaya ayırın ve tepsiyi yağlayın.
  6. Yağladığınız tepsiye ilk açtığımız yufkayı koyun.
  7. Sonra 1 yemek kaşığı yağ sürün, diğer yufkayı koyun üzerine harcı da koyun ve bu şekilde devam edin.
  8. 3 defa harç koyun en sonda bitirip kömbeyi kesin ve üzerine yoğurt ve ya ile hazırlamış oldugunuz sosunu sürün üzerine dilerseniz çörek otu atabilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış fırına koyun ve pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder