11 Nisan 2020 Cumartesi

Karnabahar Yemeği Tarifi

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  •  1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Karnabahar Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize yağı alalım yemeklik doğranmış soğanımızı kavuralım.
  2. Sonra salçamızı ekleyelim. Ardından küp küp doğranmış havucumuzu ekleyelim 5 dk kavuralım.
  3. Karnabaharı küçük parçalara ayıralım ve tencereye alalım.
  4. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzumuzu katalım.
  5. Tenceremizin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. ( benim kavurduğum hazır. Kıyma vardı biraz ekledim siz de ekleyebilirsiniz) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder