11 Nisan 2020 Cumartesi

Zerdeçallı Patates Çorbası Tarifi

Zerdeçallı Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates (küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 6 su bardağı et suyu veya su
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam dereotu

Zerdeçallı Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Harika mis gibi sofralarınıza eşlik eden çorbaya kim hayır diyebilir 👍😋👌🏻
Zerdeçallı Patates Çorbası İçin;🥔
  1. Tencereye tereyağını ve sıvı yağ ekleyip eritin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
  3. Patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Unu da ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin.
  5. Suyunu, tuz ve baharatlarını ekleyip arada sırada karıştırıp, kapağını kapatarak patatesler pişip yumuşayana kadar pişirin.
  6. Pişen patatesleri blenderden pürüzsüz oluncaya kadar geçirin.
  7. Çok koyu kıvamlı olursa bir bardak daha et suyu veya su ilave edebilirsiniz. (Ben ekledim)
  8. Daha sonra sütünü ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  9. Son olarak ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın ve servis edin.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder