Kebapçı Usulü Balon Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 çay kaşığı instant maya
- 1 su bardağı ılık su (200 ml.lik bardakla)
- 2, 5-3 su bardağı arası un (200 ml.lik bardakla)
- 1, 5 çay kaşığı tuz
Kebapçı Usulü Balon Lavaş Tarifi Yapılışı
- Maya ve suyu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine un ve tuzu ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar kadar yoğuruyoruz.
- Üzerini kapatıp 45 dk. Kadar mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru tekrar hafifçe toparlayıp 4 yada 5 bezeye ayırıyoruz.
- Hafifçe unladığımız tezgahta yaklaşık 2-3 mm kalınlığında inceltiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam çörekotu serpiyoruz.
- Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında fansız şekilde pişiriyoruz. 2-3 dk. İçinde pişmiş olacaktır.
- Balonlaşma tamamlanınca fırından çıkarıyoruz.
- Üzeri çok renk değiştirmemeli yoksa lavaşlarınız kuruyup sertleşebilir. Sıcakken tüketiyoruz.
Dilerseniz detaylı yapılış videosu da youtube kanalımda mevcut. Kanal ismim tarif durağım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder