10 Nisan 2020 Cuma

Kolay Mantı Tarifi

Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket milföy
İç Harcı İçin;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Toz biber
Üzeri İçin;
  • Yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Pul biber

Kolay Mantı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar,
  1. Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.
  2. Sonrasında sıvı yağımızı tenceremize döküp, salçamızı yağda kavuruyoruz.
  3. Baharatlarımızı ekleyip, ufak ufak doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
  4. Daha sonra haşlanan patateslerimizi tenceremize döküp, eziyoruz ve hazırladığımızla bütünleştiriyoruz.
  5. Sonrasında milföylerimizi kare şeklinde kesiyoruz ve iç harcımızı koyup, Kayseri mantısı şeklinde kapatıyoruz.
  6. Daha sonra, önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
  7. 30 dakika, 180 derecede pişiriyoruz (fırın ayarları değişebilir sizler kontrollü atınız).
  8. Piştikten sonra yoğurdumuzu üzerine döküp, yağda biber kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder