Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket milföy
İç Harcı İçin;
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Toz biber
Üzeri İçin;
- Yoğurt
- Sıvı yağ
- Pul biber
Kolay Mantı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar,
- Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.
- Sonrasında sıvı yağımızı tenceremize döküp, salçamızı yağda kavuruyoruz.
- Baharatlarımızı ekleyip, ufak ufak doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
- Daha sonra haşlanan patateslerimizi tenceremize döküp, eziyoruz ve hazırladığımızla bütünleştiriyoruz.
- Sonrasında milföylerimizi kare şeklinde kesiyoruz ve iç harcımızı koyup, Kayseri mantısı şeklinde kapatıyoruz.
- Daha sonra, önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
- 30 dakika, 180 derecede pişiriyoruz (fırın ayarları değişebilir sizler kontrollü atınız).
- Piştikten sonra yoğurdumuzu üzerine döküp, yağda biber kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder