Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 100 gr et
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- Yarım portakal suyu
- Yarım limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi Yapılışı
- Etimizi az bir su ile haşlıyoruz ve suyunu çekene kadar bekliyoruz.
- Suyunu çeken etlerin üzerine küp küp doğradığımız soğanları zeytinyağı ilave ederek pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Kerevizi patates gibi küp küp doğruyoruz. Havuçları da doğruyoruz.
- Kavrulan et ve soğanın içine doğranan havuç ve kerevizi ekleyip 3-5 dk kadar kavuruyoruz.
- Bir yandan portakal suyu limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı yoğurt katıp çırpıyoruz iyice.
- Kavrulan kerevizin üzerini geçecek kadar biraz sıcak su ekliyoruz.
- Suyu kaynadıktan sonra hazırladığımız sosu içine sürekli karıştırarak döküyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini de yemeğin tadına bakarak attıktan sonra kaynayan yemeğimiz pişene kadar kısık ateşte bırakıyoruz.
- Limon ve portakal suyunu ya da yoğurdu damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder