10 Nisan 2020 Cuma

Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 100 gr et
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Yarım portakal suyu
  • Yarım limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Etli Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi az bir su ile haşlıyoruz ve suyunu çekene kadar bekliyoruz.
  2. Suyunu çeken etlerin üzerine küp küp doğradığımız soğanları zeytinyağı ilave ederek pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  3. Kerevizi patates gibi küp küp doğruyoruz. Havuçları da doğruyoruz.
  4. Kavrulan et ve soğanın içine doğranan havuç ve kerevizi ekleyip 3-5 dk kadar kavuruyoruz.
  5. Bir yandan portakal suyu limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı yoğurt katıp çırpıyoruz iyice.
  6. Kavrulan kerevizin üzerini geçecek kadar biraz sıcak su ekliyoruz.
  7. Suyu kaynadıktan sonra hazırladığımız sosu içine sürekli karıştırarak döküyoruz.
  8. Tuzunu ve karabiberini de yemeğin tadına bakarak attıktan sonra kaynayan yemeğimiz pişene kadar kısık ateşte bırakıyoruz.
  9. Limon ve portakal suyunu ya da yoğurdu damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder