Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük patates
- 100 gram kaşar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet salatalık turşusu
- 3 yemek kaşığı mısır
- İsteğe göre zeytin(siyah-yeşil)
- 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 küçük havuç
- 1 küçük patates
- 3-4 dilim sucuk
- 2-3 adet acı biber turşusu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
- Ketçap
- Mayonez
Kumpir Tarifi Yapılışı
- Patatesimizi tertemiz yıkayalım.
- 200 derece fırında 1, 30 saat pişmeye bırakalım.
- Patatesimizi havucumuzu küçük doğrayalım haşlayalım.
- Kaşarımızı rendeleyelim.
- Turşuları zeytinleri acı biber turşusunu doğrayalım.
- Haşlanan havuçla patatesi bezelye kaseye alış üzerine tuz 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı mayonezi ekleyip karıştıralım.
- Diğer doğradığımız malzemeleri kaselere alalım.
- Patatesimizi üzerinden bıçak yardımıyla çizelim.
- Kaşık yardımıyla yanlardan patatesleri ezmeye başlayalım sonra tereyağı ve kaşarı ekleyip tekrar eriyene kadar karışalım.
- Sonra isteğe göre malzemelerimizi dizelim. Üzerine ketçap mayonez serpelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder