Kumpir Tarifi

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük patates
  • 100 gram kaşar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet salatalık turşusu
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • İsteğe göre zeytin(siyah-yeşil)
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • 3-4 dilim sucuk
  • 2-3 adet acı biber turşusu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
  • Ketçap
  • Mayonez

Kumpir Tarifi Yapılışı


  1. Patatesimizi tertemiz yıkayalım.
  2. 200 derece fırında 1, 30 saat pişmeye bırakalım.
  3. Patatesimizi havucumuzu küçük doğrayalım haşlayalım.
  4. Kaşarımızı rendeleyelim.
  5. Turşuları zeytinleri acı biber turşusunu doğrayalım.
  6. Haşlanan havuçla patatesi bezelye kaseye alış üzerine tuz 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı mayonezi ekleyip karıştıralım.
  7. Diğer doğradığımız malzemeleri kaselere alalım.
  8. Patatesimizi üzerinden bıçak yardımıyla çizelim.
  9. Kaşık yardımıyla yanlardan patatesleri ezmeye başlayalım sonra tereyağı ve kaşarı ekleyip tekrar eriyene kadar karışalım.
  10. Sonra isteğe göre malzemelerimizi dizelim. Üzerine ketçap mayonez serpelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder