Kıymalı Bezelyeli Porsiyonluk Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
Püre için ;
- 5 büyük boy haşlanmış patates
- Yeterince küp doğranmış kaşar
- Karabiber
- Tuz
Sebze için ;
- 500 gram yağsız dana kıyma
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 buçuk su bardağı kaynar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Üzeri için ;
- Kaşar rendesi
- İnce kıyılmış maydanoz
Kıymalı Bezelyeli Porsiyonluk Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp sıcakken karabiber ve tuz ekleyerek pürüzsüz olana kadar eziyoruz.
- Kıyma ve yağı tencere alıp kavurarak yemeklik doğranmış soğanı ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. İnce doğranmış biberleri ve haşlanmış bezelye ekleyip kavurarak salça ve domates sosunu ilave ediyoruz.
- Baharatlar ve suyu ekleyip birkaç dakika kaynatarak altını kapatıyoruz. Büyük diktörtgen borcama kıymalı harcı yerleştiriyoruz.
- Patatesten yumurta büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde açıp içine kaşar yerleştirerek uçlarını kapatıyoruz.
- Kıymalı harcın üzerine şekilde görüldüğü gibi yerleştirip üzerine kaşar rendesi ilave ederek pulbiber serpiyoruz.
- 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İnce kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis ediyoruz.
- Misafir ve iftar sofralarında ana yemek olarak yapabileceğiniz pratik ve lezzetine doyum olmayan, mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim bir tarif.
- Eğer domates sosunuz yoksa domates rendesi de kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder