Kıymalı Bezelyeli Porsiyonluk Patates Püresi Tarifi

Kıymalı Bezelyeli Porsiyonluk Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

Püre için ;
  • 5 büyük boy haşlanmış patates
  • Yeterince küp doğranmış kaşar
  • Karabiber
  • Tuz
Sebze için ;
  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
Üzeri için ;
  • Kaşar rendesi
  • İnce kıyılmış maydanoz

Kıymalı Bezelyeli Porsiyonluk Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp sıcakken karabiber ve tuz ekleyerek pürüzsüz olana kadar eziyoruz.
  2. Kıyma ve yağı tencere alıp kavurarak yemeklik doğranmış soğanı ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz. İnce doğranmış biberleri ve haşlanmış bezelye ekleyip kavurarak salça ve domates sosunu ilave ediyoruz.
  3. Baharatlar ve suyu ekleyip birkaç dakika kaynatarak altını kapatıyoruz. Büyük diktörtgen borcama kıymalı harcı yerleştiriyoruz.
  4. Patatesten yumurta büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde açıp içine kaşar yerleştirerek uçlarını kapatıyoruz.
  5. Kıymalı harcın üzerine şekilde görüldüğü gibi yerleştirip üzerine kaşar rendesi ilave ederek pulbiber serpiyoruz.
  6. 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İnce kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis ediyoruz.
  7. Misafir ve iftar sofralarında ana yemek olarak yapabileceğiniz pratik ve lezzetine doyum olmayan, mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim bir tarif.
  8. Eğer domates sosunuz yoksa domates rendesi de kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder