25 Nisan 2020 Cumartesi

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instat maya
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • 3 su bardağı un
Kıymalı iç için:
  • 250 gram kıyma
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • pul biber
  • tuz

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Kıymalı iç için; soğan ve biberi robottan geçirelim.
  2. Kıyma tuz pul biber salça ve robottan geçirdiğimiz soğan ve biberi bir kapta yoğuralım ve üzerini streçleyerek dinlenmeye bırakalım.
  3. Hamuru için; su maya ve şekeri yoğurma kabına alarak karıştıralım.
  4. 5-6 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
  5. Yoğurt sıvı yağ ve tuz ilave edip karıştıralım.
  6. Unumuzuda yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  7. Üzerini streçleyerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  8. Hamuru unlanmış tezgaha alıp bezelere ayıralım.
  9. Bezeleri merdane ile uzunlamasına açalım.
  10. İç harcımızdan kenarlarda boşluk kalacak şekilde bastırarak yerleştirelim ve kenar kısımları içe doğru katlayarak bastıralım.
  11. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alıp önceden ısıtılmış 200° fırında 20-25 dk pişirelim.
  12. Ve hazır afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder