Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instat maya
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
- 3 su bardağı un
Kıymalı iç için:
- 250 gram kıyma
- ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı salça
- pul biber
- tuz
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Kıymalı iç için; soğan ve biberi robottan geçirelim.
- Kıyma tuz pul biber salça ve robottan geçirdiğimiz soğan ve biberi bir kapta yoğuralım ve üzerini streçleyerek dinlenmeye bırakalım.
- Hamuru için; su maya ve şekeri yoğurma kabına alarak karıştıralım.
- 5-6 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim.
- Yoğurt sıvı yağ ve tuz ilave edip karıştıralım.
- Unumuzuda yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streçleyerek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamuru unlanmış tezgaha alıp bezelere ayıralım.
- Bezeleri merdane ile uzunlamasına açalım.
- İç harcımızdan kenarlarda boşluk kalacak şekilde bastırarak yerleştirelim ve kenar kısımları içe doğru katlayarak bastıralım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alıp önceden ısıtılmış 200° fırında 20-25 dk pişirelim.
- Ve hazır afiyet olsun 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder