Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet pide (bayat ekmek)
- 1 tutam maydanoz
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1-1, 5 su bardağı et suyu veya sıcak su
- Kemik suyu
Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar hem ekmeklerimizi değerlendirip hemde kendimize ziyafet vereceğimiz bir tariftir.
- Tavamıza yağı alalım. Soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım. Kıymamızı ilave edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salça ve baharatları ekleyip 2 -3 dakika kavuruyoruz.
- Üzerine varsa et/kemik suyumuzu yok ise 1, 5 su bardağı normal su ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Bayat ekmeklerimizi küp küp doğruyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce 15- 20 dakika kadar kızartıyoruz.
- Yoğurdumuzu bir kaba alarak tuzunu ve sarımsağını ekleyerek homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
- İlk önce ekmeklerimizi sunum tabağına alarak sonra 1 su bardağı kadar kemik suyumuzu/et suyumuzu ekmeklerin üzerine gezdiriyoruz.
- Yoğurdumuzu döküyoruz.
- Üzerine kıyma harcımızı koyuyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder