2 Nisan 2020 Perşembe

Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi

Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet pide (bayat ekmek)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1-1, 5 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • Kemik suyu

Kıymalı Tirit (Bayat Ekmek/Pide Değerlendirme) Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar hem ekmeklerimizi değerlendirip hemde kendimize ziyafet vereceğimiz bir tariftir.


  1. Tavamıza yağı alalım. Soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım. Kıymamızı ilave edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Üzerine salça ve baharatları ekleyip 2 -3 dakika kavuruyoruz.
  3. Üzerine varsa et/kemik suyumuzu yok ise 1, 5 su bardağı normal su ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Bayat ekmeklerimizi küp küp doğruyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce 15- 20 dakika kadar kızartıyoruz.
  6. Yoğurdumuzu bir kaba alarak tuzunu ve sarımsağını ekleyerek homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  7. İlk önce ekmeklerimizi sunum tabağına alarak sonra 1 su bardağı kadar kemik suyumuzu/et suyumuzu ekmeklerin üzerine gezdiriyoruz.
  8. Yoğurdumuzu döküyoruz.
  9. Üzerine kıyma harcımızı koyuyoruz.
  10. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder