Leylanın Kolay Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 16 adet etimek (1 paket)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
Muhallebisi için:
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Leylanın Kolay Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce 2 su bardağı şekeri karamelize ediyoruz.
- Ardından 2 buçuk su bardağı suyu koyup şerbet haline getiriyoruz, ilk sıcağı gitsin diye 3-5 dakika bekliyoruz,.
- Bu arada genişçe bir borcama 16 tane etimeği güzelce sıralayalım.
- Kepçeyle şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayalım.
- 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyelim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım.
- Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltelim.
- Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alalım.
- Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm.
- Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım. Süsledim ve servise hazır🥰🥰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder