24 Nisan 2020 Cuma

Leylanın Kolay Etimek Tatlısı Tarifi

Leylanın Kolay Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 16 adet etimek (1 paket)
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
Muhallebisi için:
  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Leylanın Kolay Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 2 su bardağı şekeri karamelize ediyoruz.
  2. Ardından 2 buçuk su bardağı suyu koyup şerbet haline getiriyoruz, ilk sıcağı gitsin diye 3-5 dakika bekliyoruz,.
  3. Bu arada genişçe bir borcama 16 tane etimeği güzelce sıralayalım.
  4. Kepçeyle şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayalım.
  5. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyelim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım.
  7. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltelim.
  8. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alalım.
  9. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm.
  10. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım. Süsledim ve servise hazır🥰🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder