24 Nisan 2020 Cuma

Pide Ekmeği (Fırıncı Tarifi Birebir Aynı Fırın Tarifi)

Pide Ekmeği (Fırıncı Tarifi Birebir Aynı Fırın Tarifi) İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üstüne sürülen şifa sosu (Bazı yerlerde bulamaç da deniliyor)
  • 40 gr un
  • 50 ml oda sıcaklığında su
  • 1 su bardağı kaynar su
Üstüne :
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Tabanına:
  • Mısır unu ya da kepek

Pide Ekmeği (Fırıncı Tarifi Birebir Aynı Fırın Tarifi) Yapılışı



  1. Sosun hazırlanışı:1. Un ve 50 ml su iyice çırpılır.
  2. Sosun üstüne kaynar su eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Soğumaya bırakılır.
  3. Hamurun hazırlanışı:Un ve su önce iyice yoğurulur.
  4. Daha sonra yaş maya suda açılır hamuru dahil edilir yoğurmaya devam edilir.
  5. Son aşamada tuz ilave edilir ve yoğurulur.
  6. Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu sürenin sonunda hamur bir daha yoğurulur ve bezelere ayrılır. 1 saat daha dinlenmeye bırakılır.
  7. 1 saat sonra hamura parmak uçlarıyla şekil verilir.
  8. Pidelerin üstüne önce şifa sos sürülür, sonra da yumurta sarısı sürülür.
  9. Üzerine susam atılır. 170 derecelik fırında kontrollü pişirilir.
  10. Hamur çok yumuşak olmalı, poğaça ya da herhangi bir hamur gibi olmamalı.Not: fırının içine su konulursa pide yumuşacık çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder