Pide Ekmeği (Fırıncı Tarifi Birebir Aynı Fırın Tarifi) İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı oda sıcaklığında su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üstüne sürülen şifa sosu (Bazı yerlerde bulamaç da deniliyor)
- 40 gr un
- 50 ml oda sıcaklığında su
- 1 su bardağı kaynar su
Üstüne :
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam
- Çörek otu
Tabanına:
- Mısır unu ya da kepek
Pide Ekmeği (Fırıncı Tarifi Birebir Aynı Fırın Tarifi) Yapılışı
- Sosun hazırlanışı:1. Un ve 50 ml su iyice çırpılır.
- Sosun üstüne kaynar su eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Soğumaya bırakılır.
- Hamurun hazırlanışı:Un ve su önce iyice yoğurulur.
- Daha sonra yaş maya suda açılır hamuru dahil edilir yoğurmaya devam edilir.
- Son aşamada tuz ilave edilir ve yoğurulur.
- Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu sürenin sonunda hamur bir daha yoğurulur ve bezelere ayrılır. 1 saat daha dinlenmeye bırakılır.
- 1 saat sonra hamura parmak uçlarıyla şekil verilir.
- Pidelerin üstüne önce şifa sos sürülür, sonra da yumurta sarısı sürülür.
- Üzerine susam atılır. 170 derecelik fırında kontrollü pişirilir.
- Hamur çok yumuşak olmalı, poğaça ya da herhangi bir hamur gibi olmamalı.Not: fırının içine su konulursa pide yumuşacık çıkar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder