Muhlama (Kuymak) Tarifi
Muhlama (Kuymak) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
- 1 su bardağı süt (Yoksa su da olur, orjinalinde su konuluyor ama ben sütle daha lezzetli olduğunu düşünüyorum )
- 1 tutam tuz ve karabiber
- 1 su bardağı kolot veya çeçil peyniri ( hiçbiri yoksa kaşar da olur )
Muhlama (Kuymak) Tarifi Yapılışı
- Önce tereyağını eritiyoruz, daha sonra mısır ununu ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan mısır ununun üzerine süt veya su ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bu esnada tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
- Püremsi kıvama gelince peynirlerimizi de ekleyip güzelce peynirler eriyene kadar karıştırıyoruz. Herkese afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder