Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un
- 1 paket instant kuru maya
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur yoğurma kabımıza ılık süt ve suyu alalım maya ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım .
- Sıvı yağ şeker tuz ve yumurta akları da ilave edip tekrar karıştıralım .
- Ve en son unumuzu kontrollü bir şekilde ilave ederek iyice yoğuralım .
- Daha sonrasında üzerini streç filmle sıkıca kapatıp en az bir saat mayalanması için bekleyelim mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim.
- Tepside de bezeler mayalanacak bezeleri tek tek alıp içine peynirli içimizden yeteri kadar koyalım.
- İstediğiniz şekili verelim sıvı yağ ile yağladığımız veya yağılı kağıt serdiğimiz tepsimize poğaçalarımızı yerleştirelim
- Üzerlerine yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sıvı yağımızı karıştırıp sürelim .
- Susam ve çörek otu serpelim ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder