29 Nisan 2020 Çarşamba

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 buçuk su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya
İçi için;
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur yoğurma kabımıza ılık süt ve suyu alalım maya ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım .
  2. Sıvı yağ şeker tuz ve yumurta akları da ilave edip tekrar karıştıralım .
  3. Ve en son unumuzu kontrollü bir şekilde ilave ederek iyice yoğuralım .
  4. Daha sonrasında üzerini streç filmle sıkıca kapatıp en az bir saat mayalanması için bekleyelim mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim.
  5. Tepside de bezeler mayalanacak bezeleri tek tek alıp içine peynirli içimizden yeteri kadar koyalım.
  6. İstediğiniz şekili verelim sıvı yağ ile yağladığımız veya yağılı kağıt serdiğimiz tepsimize poğaçalarımızı yerleştirelim
  7. Üzerlerine yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sıvı yağımızı karıştırıp sürelim .
  8. Susam ve çörek otu serpelim ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder