29 Nisan 2020 Çarşamba

Portakal Soslu Sütlü Muhallebi Tarifi

Portakal Soslu Sütlü Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Portakallı sos için;
  • 3 bardak portakal suyu
  • 1 bardak toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 1 vanilya
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 100 gram margarin
Süslemek için;
  • Çilek

Portakal Soslu Sütlü Muhallebi Tarifi Yapılışı

Merhabalar tam ramazan ayına yakışır hafif mi hafif lezzetli bir tatlı tarifiyle geldim, bu lezzete bayılacaksınız.
  1. Önce portakallı sosu yapıyoruz sıktığımız portakal suyunu tencereye alıyoruz, geri kalan bütün sos malzemelerini ekleyip ocağın altını açın orta ateşte pişirin, koyu kıvam aldığı zaman ılımaya bırakın. (rahat cuplara dökülmesi için ılık olması gerekiyor tam soğutursanız zor olur. )
  2. Daha sonra muhallebi için tencereye margarini alıp erittikten sonra unu alıp hafifçe çok az kavurun.
  3. Maksat kokusu çıksın, sonra sütü ekleyip güzelce karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırmaz gerek.
  4. Şeker ve vanilyayı da ekleyip kıvam aldıktan sonra sıcakken cuplara pay edilecek.
  5. Önce bardağa ben portakallı sosu döktüm sonra çilek, muhallebi en son tekrar portakallı sos ekledim siz dilediğiniz gibi de yapabilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder