Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
Kreması için
- 3 çorba kaşığı un
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı süt
- Çikolata sosu ( ben hazır kullandım, onun içinde 2. 5 su bardağı süt kullanıyoruz.)
Profiterol Tarifi Yapılışı
- Margarin ve suyu tencereye alalım, kaynadıktan ve yağ eridikten sonra unu ekleyelim katı bir kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra üzerine yumurtaları tek tek kırıp yumurtaları yedirelim.
- Tepsiye bir kaşık yardımı ile alalım 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarsan kadar pişirelim.
- Kreması için sütü, şekeri ve unu ocağa alalım katılaşınca vanilyalı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Çikolatalı sos içinde paketin üzerine 2. 5 bardak süt ekleyeyelim soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu fırından alalım soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim.
- Kremayı buzdolabı poşetinin içine koyup, poşetin ucunu keselim hamurumuzun içine sıkalım.
- Üzerine çikolata sosunu ilave edelim, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder