7 Nisan 2020 Salı

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
Kreması için
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı süt
  • Çikolata sosu ( ben hazır kullandım, onun içinde 2. 5 su bardağı süt kullanıyoruz.)

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ve suyu tencereye alalım, kaynadıktan ve yağ eridikten sonra unu ekleyelim katı bir kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Soğuduktan sonra üzerine yumurtaları tek tek kırıp yumurtaları yedirelim.
  3. Tepsiye bir kaşık yardımı ile alalım 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarsan kadar pişirelim.
  4. Kreması için sütü, şekeri ve unu ocağa alalım katılaşınca vanilyalı ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  5. Çikolatalı sos içinde paketin üzerine 2. 5 bardak süt ekleyeyelim soğumaya bırakalım.
  6. Hamurumuzu fırından alalım soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim.
  7. Kremayı buzdolabı poşetinin içine koyup, poşetin ucunu keselim hamurumuzun içine sıkalım.
  8. Üzerine çikolata sosunu ilave edelim, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder