7 Nisan 2020 Salı

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 patates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet tavuk eti

Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk yumuşayana kadar haşlanır. İnce ince didiklenir. Beklemeye alınır.
  2. Pirinçler iyice yıkanıp ılık su içerisinde en az yarım saat bekletilir.
  3. Ardından suyu iyice süzülür.
  4. Ardından tereyağı kızdırılmış tencereye pirinçler alınıp iyice kavurulur.
  5. Üzerine bir çay kaşığı tuz ve 3 su bardağı tavuğun suyu dökülüp kısık ateşte pirinçler yumuşuncaya kadar pişirilir.
  6. Bezelyeler de ayrı bir tencerede iyice yıkanıp 20 dk kadar suda haşlanır.
  7. 2 adet patates küp küp doğranıp sıvı yağda kızartılır.
  8. Kızaran patatesler havlu kağıt serilmiş tabakta yağını salması için bekletilir.
  9. İstenilen şekildeki kek kalıbının en altına tavuklar dizilir.
  10. Üzerine bezelye, patates karıştırılmış pilav dökülüp kaşıkla üzeri düzeltilir ve servis edilir. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder