Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı bezelye
- 2 patates
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet tavuk eti
Sebzeli Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
- Tavuk yumuşayana kadar haşlanır. İnce ince didiklenir. Beklemeye alınır.
- Pirinçler iyice yıkanıp ılık su içerisinde en az yarım saat bekletilir.
- Ardından suyu iyice süzülür.
- Ardından tereyağı kızdırılmış tencereye pirinçler alınıp iyice kavurulur.
- Üzerine bir çay kaşığı tuz ve 3 su bardağı tavuğun suyu dökülüp kısık ateşte pirinçler yumuşuncaya kadar pişirilir.
- Bezelyeler de ayrı bir tencerede iyice yıkanıp 20 dk kadar suda haşlanır.
- 2 adet patates küp küp doğranıp sıvı yağda kızartılır.
- Kızaran patatesler havlu kağıt serilmiş tabakta yağını salması için bekletilir.
- İstenilen şekildeki kek kalıbının en altına tavuklar dizilir.
- Üzerine bezelye, patates karıştırılmış pilav dökülüp kaşıkla üzeri düzeltilir ve servis edilir. Afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder