15 Nisan 2020 Çarşamba

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı (Pratik ve Lezzetli) Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı (Pratik ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı (Pratik ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tavaya alınan tereyağı ve sıvıyağ eridikten sonra doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve rendelenmiş havucu ekleyerek kavuralım.
  2. 1 yemek kaşığı salçayı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  3. Arpa şehriyeleri de tavaya ilave ederek 1-2 dakika kavuralım.
  4. Şehriyelerin üzerine sıcak suyu ekleyelim ve pilavımızın tuzunu ayarlayalım.
  5. Tavanın kapağını kapatarak suyunu çekmeye bırakalım.
  6. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatalım ve kapağın altına havlu kağıt yerleştirerek demlenmeye bırakalım.
  7. Sebzeli arpa şehriye pilavımız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder