Simit Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 paket instat maya(10 gr)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
- 5, 5 su bardağı un
Simitin üstü için
- 2 yemek kaşığı pekmez(tepeleme)
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı un
- Susam
Simit Tarifi Yapılışı
- Süt, su, maya ve toz şekeri bir kaba alarak iyice karıştıralım.
- Sıvıyağ, sirke ve tuzu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra; yavaş yavaş un u ekleyip.
- Yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayalım, üstünü kapatıp mayalanması için 30 dk bekleyelim.
- Mayalı hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım, ( her beze için aynı işlemi uygulayacağız) bezeyi 2’ye bölelim uzunlamasına 2 parça haline getirip(fotoğrafdaki gibi) burgulayalım uçlarından birleştirerek simit şeklini verelim.
- Üstü için hazırladığımız un, su, pekmez karışımına batırıp ayrı bir kaba koyduğumuz susama bulayalım.
- Önceden yağladığımız tepsiye simitlerimizi dizerek 20 dk dinlendirelim.
- Önceden 200 derecede ısıttığımız fırına vererek 20-30 dk arası pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder