15 Nisan 2020 Çarşamba

Simit Tarifi

Simit Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket instat maya(10 gr)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
  • 5, 5 su bardağı un
Simitin üstü için
  • 2 yemek kaşığı pekmez(tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Susam

Simit Tarifi Yapılışı

  1. Süt, su, maya ve toz şekeri bir kaba alarak iyice karıştıralım.
  2. Sıvıyağ, sirke ve tuzu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra; yavaş yavaş un u ekleyip.
  3. Yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayalım, üstünü kapatıp mayalanması için 30 dk bekleyelim.
  4. Mayalı hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım, ( her beze için aynı işlemi uygulayacağız) bezeyi 2’ye bölelim uzunlamasına 2 parça haline getirip(fotoğrafdaki gibi) burgulayalım uçlarından birleştirerek simit şeklini verelim.
  5. Üstü için hazırladığımız un, su, pekmez karışımına batırıp ayrı bir kaba koyduğumuz susama bulayalım.
  6. Önceden yağladığımız tepsiye simitlerimizi dizerek 20 dk dinlendirelim.
  7. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırına vererek 20-30 dk arası pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder