11 Nisan 2020 Cumartesi

Soğan Dolması (Zeytinyağlı) Tarifi

Soğan Dolması (Zeytinyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru soğan
İçi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet domates rendesi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 7-8 dal nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • Nar ekşisi, tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
  • Dolmaların yarısına gelecek sekilde su
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Soğan Dolması (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanları soyup kenarlarından çizik atıyoruz. Bir tencerede 10 dakika kadar haşlıyoruz.
  2. İçi için pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Üzerine doğradığımız soğanı, sarımsakları ve yeşillikleri ekliyoruz.
  3. Domates rendesini ve salçası da ekliyoruz.
  4. Nar ekşisini, zeytinyağını ve baharatlarınıda atıp iyice harmanlıyoruz.
  5. Haşlanan soğanları ortasından başlayarak ayırıyoruz ve ayırdığımız her parçaya iç malzemesinden bir tatlı kaşığı dolusu koyup sarıyoruz.
  6. Sardığımız dolmaları tencereye enlemesine olacak sekilde diziyoruz.
  7. Bütün soğanlar sarıldıktan sonra tencereye yarısına gelecek kadar su koyup tuzunu ve yağını da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. (Dolmaların üzerine başka yapması için porselen bir tabak kapatıyoruz.)
  8. Pişen dolmaları servis tabağına alıp üzerine taze nane serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder