Soğan Dolması (Zeytinyağlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kuru soğan
İçi için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet domates rendesi
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 7-8 dal nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- Nar ekşisi, tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
- Dolmaların yarısına gelecek sekilde su
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Soğan Dolması (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanları soyup kenarlarından çizik atıyoruz. Bir tencerede 10 dakika kadar haşlıyoruz.
- İçi için pirinçleri yıkayıp süzüyoruz. Üzerine doğradığımız soğanı, sarımsakları ve yeşillikleri ekliyoruz.
- Domates rendesini ve salçası da ekliyoruz.
- Nar ekşisini, zeytinyağını ve baharatlarınıda atıp iyice harmanlıyoruz.
- Haşlanan soğanları ortasından başlayarak ayırıyoruz ve ayırdığımız her parçaya iç malzemesinden bir tatlı kaşığı dolusu koyup sarıyoruz.
- Sardığımız dolmaları tencereye enlemesine olacak sekilde diziyoruz.
- Bütün soğanlar sarıldıktan sonra tencereye yarısına gelecek kadar su koyup tuzunu ve yağını da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. (Dolmaların üzerine başka yapması için porselen bir tabak kapatıyoruz.)
- Pişen dolmaları servis tabağına alıp üzerine taze nane serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder