17 Nisan 2020 Cuma

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Muhallebisi için:
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı


  1. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Sütü ve sıvı yağı ekleyelim.
  3. Kakao un ve kabartma tozunu ekleyelim hafifçe karıştıralım.
  4. Tart kalıbımızı iyice yağlayalım ve kek harcını dökelim.
  5. 170 derece fırınımızda kontrollü bi şekilde 20-25 dakika pişirelim.
  6. Muhallebisi için unu ve şekeri tencereye alalım.
  7. Sütü ilave edelim ve çırpalım.
  8. Kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha ocağın üstünde çırparak pişirelim daha sonra ocağın altını kapatalım.
  9. Margarinimizi ve vanilyamızı ekleyelim karıştıralım.
  10. Kekimizi kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim daha sonra pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  11. Soğuyan kekimizi ters çevirelim ve muhallebinizi dökelim istediğimiz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder