Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- Yarım paketten 1 parmak fazla tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 2,5 su bardağı normal un
İçi İçin;
- 6 adet elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kase dövülmüş ceviz
Üzeri İçin;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi Yapılışı
- Elmaları soyup, rendeleyelim. Geniş bir tavaya alalım, üzerine şeker ekleyelim.
- Ara sıra karıştırarak, orta ateşte pişmeye bırakalım. Sulanacaktır, suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sonra ocaktan alıp, tarçın ve cevizi ekleyip, karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; yumuşak margarini, şekeri, sıvı yağı, yumurtayı, vanilya ve kabartma tozunu derin bir yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun 3’te 1’ini ayırıp, streç filme sarıp, buzluğa kaldıralım, donsun.
- Kalan hamuru, iki yağlı kayıt arasında merdane ile açalım.
- Açtığımız hamuru, yağlanmış tart kalıbına yerleştirip, bastıralım. Boşta kalan yerlere elimle koydum hamuru.
- Çatal ile delikler yapalım.
- Bu şekildeyken, 13 dakika, 175 dereceye ısıtılmış fırına koyalım. Elmalı harcı koymadan önce, hamurun üstü pembeleşsin.
- Fırından çıkaralım, elmalı harcı koyup yayalım.
- Üst kısmına da eşit bir şekilde, dondurucuya koyduğumuz hamuru rendeleyelim.
- Önceden ısıtılmış, 175 derece fırında, pembeleşinceye kadar, yaklaşık 13 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimleyip servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder