17 Nisan 2020 Cuma

Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi

Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • Yarım paketten 1 parmak fazla tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2,5 su bardağı normal un
İçi İçin;
  • 6 adet elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kase dövülmüş ceviz
Üzeri İçin;
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart (Tam Buğday Unlu Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Elmaları soyup, rendeleyelim. Geniş bir tavaya alalım, üzerine şeker ekleyelim.
  2. Ara sıra karıştırarak, orta ateşte pişmeye bırakalım. Sulanacaktır, suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Sonra ocaktan alıp, tarçın ve cevizi ekleyip, karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için; yumuşak margarini, şekeri, sıvı yağı, yumurtayı, vanilya ve kabartma tozunu derin bir yoğurma kabına alalım, karıştıralım.
  5. Yavaş yavaş un ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Hamurun 3’te 1’ini ayırıp, streç filme sarıp, buzluğa kaldıralım, donsun.
  7. Kalan hamuru, iki yağlı kayıt arasında merdane ile açalım.
  8. Açtığımız hamuru, yağlanmış tart kalıbına yerleştirip, bastıralım. Boşta kalan yerlere elimle koydum hamuru.
  9. Çatal ile delikler yapalım.
  10. Bu şekildeyken, 13 dakika, 175 dereceye ısıtılmış fırına koyalım. Elmalı harcı koymadan önce, hamurun üstü pembeleşsin.
  11. Fırından çıkaralım, elmalı harcı koyup yayalım.
  12. Üst kısmına da eşit bir şekilde, dondurucuya koyduğumuz hamuru rendeleyelim.
  13. Önceden ısıtılmış, 175 derece fırında, pembeleşinceye kadar, yaklaşık 13 dakika pişirelim.
  14. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, dilimleyip servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder