Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk pirzola 8/9 tane
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sosumuz için soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Diğer bütün sos malzemelerini derin bir kaba alınıp, karıştırıyoruz.
- Tavuk pirzolalarımızı sosa koyup tavukların her yerini sosluyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatıp 25 /30 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonra büyük bir fırın tepsisine tavukları diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ilk 25 dakika kontrollü pişiriyoruz.
- Sonrada dereceyi az bişey düşürüp tamamen pişiriyoruz.
- Fırınlar arasında farklılık olabilir herkes kendi fırınının ayarına göre pişirme işlemini tamamlayıp servis edebilir isteğe bağlı sebzede ekleyebilirsiniz .Domates biber güzel oluyor. Tarifimiz hazır Afiyet olsun. 💐💙.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder