1 Nisan 2020 Çarşamba

Tavuk Pirzola Tarifi

Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk pirzola 8/9 tane
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosumuz için soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Diğer bütün sos malzemelerini derin bir kaba alınıp, karıştırıyoruz.
  3. Tavuk pirzolalarımızı sosa koyup tavukların her yerini sosluyoruz.
  4. Üzerini streç filmle kapatıp 25 /30 dakika dinlendiriyoruz.
  5. Sonra büyük bir fırın tepsisine tavukları diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında ilk 25 dakika kontrollü pişiriyoruz.
  7. Sonrada dereceyi az bişey düşürüp tamamen pişiriyoruz.
  8. Fırınlar arasında farklılık olabilir herkes kendi fırınının ayarına göre pişirme işlemini tamamlayıp servis edebilir isteğe bağlı sebzede ekleyebilirsiniz .Domates biber güzel oluyor. Tarifimiz hazır Afiyet olsun. 💐💙.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder