1 Nisan 2020 Çarşamba

Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi

Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy patates
Köftesi için;
  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya kuru ekmek
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köfte baharatı
Diğer malzemeler;
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 4 kaşık yoğurt
  • İki diş sarımsak

Köfteli Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler ince ince doğranır ve kızartılır. Köfte harcı için soğan rendelenir. Bir adet sarımsak rendelenir maydanoz ince ince kıyılır bir yumurta eklenir galeta unu veya kuru ekmek ve baharatlarda eklendikten sonra yoğurulur.
  2. İstediğiniz şekil verilerek kızartılır. Ufak bir tavaya bir tatlı kaşığı sıvı yağ bir tatlı kaşığı domates salçası eklenir ve pişirilir. Domates sosuna bir yemek kaşığı kadar su eklenir. (tam sos kıvamı almasını sağlıyor)
  3. Yoğurda kalan bir diş sarımsak ezilip koyulur. Kızarttığımız patateslerin üzerine önce yoğurt dökülür sonra domates sosu. En son köfteleri üzerine bırakıyoruz. Çökertme kebabımız hazır.
Afiyet olsunn🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder