17 Nisan 2020 Cuma

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 800 gram tavuk göğsü
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet taze soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1. 5 çay kaşığı tuz
Beşamel sos malzemesi
  • 1. 5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tuz
  • 1 çay kaşığına yakın karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü tencereye koyulur suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Suyunu çektikten sonra 1 adet doğranmış taze soğan ve sıvı yağ eklenir kavrulma işlemine devam edilir.
  3. Ayrı bir tava da küp küp doğranmış patlıcanlar kızartılır ve kızartma işleminden sonra peçete konmuş bir tabağa konarak yağı çektirilir.
  4. Daha sonra soğan pembeleşince salça, patlıcan bezelye ve biber eklenir.
  5. 5 dk daha pişmeye bırakılır bu işlem sırasında tuzunu ve baharatlarını eklemeliyiz.
  6. Beşamel sos için.Ufak bir tencerede 1. 5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hafif kızdırılır.
  7. Kızdırıldıktan sonra ün eklenir hafif kavrulurken 2 su bardağı süt eklenir ve koyulaşması beklenir koyulaştıktan sonra tuzu ve karabiberi eklenir altı kapatılır.
  8. Bir bütün yufkamızı üçgen şekilde 4 parçaya bölelim.
  9. Bir çorba kaşesi yardımıyla kestiğimiz yufka kasenin içerisine serilir.
  10. Hazırlamış olduğumuz tavuk iç harcını 4 eşit parça olacak şekilde kasenin içerisinde konur.
  11. Kasenin dışında kalan parçalarla yufkanın üzeri kapatılır.
  12. Sıvıyağ ile yağladığımız borcama yaptığımız bohça konur ve üzerine beşamel sos konur ve üzeri hafif kızarana kadar 200 derecelik fırında pişirilir.
  13. Kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder