İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay bardağı ılık su
- Bir vanilin
- Bir yemek kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 buçuk bardak un
Dolgusu için;
- Kahvaltılık çikolata
İzmir Bombası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak çikolatalardan birer kaşık alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Dondurucuya atalım. 10 tane yeterli.
- Sıra hamurda. Unu ve tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip hamuru 15 dk dinlendirelim.
- Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp bezeler yapalım. Bezeler 10 parça olacak.
- Azıcık bir yağ döktüğümüz zeminde hamuru açıp arasına dondurucuda beklettiğimiz çikolatadan birer tane koyup kapatalım.
- Fazla gelen hamuru koparalım. Tepsiye dizip önceden ısıttığımız 225 derecedeki fırına atalım.
- Benim fırınımda 7 dk da pişti. Kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder