17 Nisan 2020 Cuma

İzmir Bombası Tarifi

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı ılık su
  • Bir vanilin
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 buçuk bardak un
Dolgusu için;
  • Kahvaltılık çikolata

İzmir Bombası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak çikolatalardan birer kaşık alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Dondurucuya atalım. 10 tane yeterli.
  2. Sıra hamurda. Unu ve tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip hamuru 15 dk dinlendirelim.
  3. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp bezeler yapalım. Bezeler 10 parça olacak.
  4. Azıcık bir yağ döktüğümüz zeminde hamuru açıp arasına dondurucuda beklettiğimiz çikolatadan birer tane koyup kapatalım.
  5. Fazla gelen hamuru koparalım. Tepsiye dizip önceden ısıttığımız 225 derecedeki fırına atalım.
  6. Benim fırınımda 7 dk da pişti. Kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder