Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 -1,5 kg kadar salamura yaprak
İçi için:
- 4 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- bir tutam maydanoz
- 1, 5 su bardağı pirinç
- Tuz, nane, kırmızı biber, pul biber, kimyon
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıvı yağ (veya zeytinyağ)
Üzeri için:
- Bir adet dilimlenmiş limon
- Yarım su bardağı sıvı yağ (veya zeytinyağ)
Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Salamura yapraklarınızı tuzundan arınana kadar suda bekletin.
- İçi için soğanları küçük küçük doğrayın, sarımsak ve salçayı ilave edin biraz kavurun yıkanmış pirinçleri ilave edin baharatları ilave edin biraz kavurun ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin soğumaya bırakın ve yapraklarınızı iç harç koyup sarın sarma işlemi bitince dilediğiniz gibi tencereye dizin üzerine limonları dizin sıvı yağ ilave edin ve 2 su bardağı kadar su ilave edip kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Afiyet olsun 😋.
- Not: suyu yaprağınızın yumuşak veya sertliğine göre ayarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder