14 Nisan 2020 Salı

Yaş Pasta Tarifi

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday/mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi si için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 kaşık şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 vanilya
  • Soğuduktan sonra içine muz, çilek, damla çikolata.
Üzerine:
  • 1 su bardağı krem  şanti
  • 1 su bardağı süt ile hazırlanacak.
  • Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır.
  2. Akları bembeyaz kıvama gelene kadar çırpılır.
  3. Sarıları başka bir kapta şeker ve sıcak su ile yüksek devirde krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  4. Daha sonra içine kuru malzemeler elenir.   son kez çırpılır.
  5. Yumurtanın aklarının yarısı bu karışıma eklenir, spatula ile yavaşça karıştırılır.
  6. Kalanı da eklenerek hamur karıştırma işlemine devam edilir.
  7. Kalıba alınan harç önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.
  8. Fırından alınan kek fırın teline ters çevrilerek soğutulur ki çökme yapmasın.
  9. Soğuduktan sonra dilimlere ayırıp pastamızı yapmaya başlayabiliriz.
  10. Muhallebi si için süt yumurta sarısı un şeker karıştırılarak ocağa alınır.
  11. Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilya eklenir.
  12. Soğuduktan sonra muz, çilek, damla çikolata eklenir.
  13. Daha sonra dilimlere ayırdığımız keke muhallebiyi sürelim üçe böldüm ben pandispanyayı  süt ile ıslattım. En son krem şanti ve çikolata soslar ile süsledim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder