Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy çanak enginar
- 2 adet küçük boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet küçük boy soğan
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Tuz
Üzeri için;
- 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kuru soğanı ince ince doğruyoruz.
- Havuçların kabuklarını soyuyoruz, halkalar halinde kesiyoruz.
- Patatesleri de soyup iri küpler halinde kesiyoruz.
- Son olarak enginarları iri küpler halinde doğruyoruz.
- Geniş bir tencereye enginarları yerleştiriyoruz. Enginarların üzerine doğradığımız havuç ve patatesleri ekliyoruz.
- Daha sonra sebzelerin üzerine doğradığımız soğanları ve 5 diş sarımsağı serpiştiriyoruz.
- Şekeri ve damak tadımıza göre tuzu ekliyoruz. Portakal suyu ve zeytinyağını enginarların hizasına gelecek sekilde su döküyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp, yemeğimizi orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder