17 Nisan 2020 Cuma

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy çanak enginar
  • 2 adet küçük boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kuru soğanı ince ince doğruyoruz.
  2. Havuçların kabuklarını soyuyoruz, halkalar halinde kesiyoruz.
  3. Patatesleri de soyup iri küpler halinde kesiyoruz.
  4. Son olarak enginarları iri küpler halinde doğruyoruz.
  5. Geniş bir tencereye enginarları yerleştiriyoruz. Enginarların üzerine doğradığımız havuç ve patatesleri ekliyoruz.
  6. Daha sonra sebzelerin üzerine doğradığımız soğanları ve 5 diş sarımsağı serpiştiriyoruz.
  7. Şekeri ve damak tadımıza göre tuzu ekliyoruz. Portakal suyu ve zeytinyağını enginarların hizasına gelecek sekilde su döküyoruz.
  8. Tencerenin kapağını kapatıp, yemeğimizi orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder