17 Nisan 2020 Cuma

Pancar Salatası (Kan Yapıcı-) Tarifi

Pancar Salatası (Kan Yapıcı-) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar (küp küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz (1 çay kaşığı pancarların üzerine, 1 çay kaşığı sosuna)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (1 çay kaşığı pancarların üzerine, 1 çay kaşığı sosuna)

Pancar Salatası (Kan Yapıcı-Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak; yıkayıp, kabuklarından soymuş olduğumuz pancarları, küp küp doğrayarak tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine çıkacak kadar normal ısıda suyu, sirkeyi, şekeri ve tuzu alarak; pancarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  3. Tencereyi ocaktan alıyoruz. Pişen pancarları soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan pancarların suyundan bir çay bardağı ayırıp, suyunu süzüyoruz.
  5. Pancar suyunun içine; rendelenen sarımsakları, şekeri ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Hazırlanan sosu, pancarların üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Pancar salatası hazır.
Afiyet olsun. 🍁🍁🍁

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder