Pancar Salatası (Kan Yapıcı-) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy pancar (küp küp doğranmış)
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz (1 çay kaşığı pancarların üzerine, 1 çay kaşığı sosuna)
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (1 çay kaşığı pancarların üzerine, 1 çay kaşığı sosuna)
Pancar Salatası (Kan Yapıcı-Tarifi Yapılışı
- İlk olarak; yıkayıp, kabuklarından soymuş olduğumuz pancarları, küp küp doğrayarak tencereye alıyoruz.
- Üzerine çıkacak kadar normal ısıda suyu, sirkeyi, şekeri ve tuzu alarak; pancarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- Tencereyi ocaktan alıyoruz. Pişen pancarları soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan pancarların suyundan bir çay bardağı ayırıp, suyunu süzüyoruz.
- Pancar suyunun içine; rendelenen sarımsakları, şekeri ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- Hazırlanan sosu, pancarların üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Pancar salatası hazır.
Afiyet olsun. 🍁🍁🍁
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder