Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi
Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı tozşeker
- 2 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket pasta kreması (Paketin ardındaki süt miktarı kadar)
- 1 paket çikolata sosu (Paketteki tarifte yazan süt miktarı)
Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurtalar çırpılır.
- Süt, sıvı yağ, kakao, eklenip çırpılır. 1 çay bardağı kenara sıvı karışım ayrılır. Cezvede bi taşım kaynatılır.
- Sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpılır.
- Yuvarlak borcama kek dökülür.
- 180 derecede pişirilir.
- Bir kenarda pasta kreması arkasındaki tarifle hazırlanır ve çikolata sosunu da hazır edelim tarife göre.
- Pişen kekin üzerine ilk sıcaklık çıkınca sos dökülür.
- Kremamızı kekin üzerine döküp düzeltelim.
- Üzerine çikolata sosunu da döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Soğuyunca dolaba kaldırabiliriz.Not 1= dilerseniz ıslak kek gibi yapmayıp sadece keki pişirip sütle ıslatabilirsiniz. Diğerleri aynı kalır. O zaman sütü ve şekeri 1buçuk çay bardağı koyun derim. Not 2= kısaca ıslak kekin üzerine krema ve çikolata sosu döküp denedik. Sonuç ve tat gayet güzel oldu. Deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun🌺🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder