13 Mayıs 2020 Çarşamba

Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi

Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket pasta kreması (Paketin ardındaki süt miktarı kadar)
  • 1 paket çikolata sosu (Paketteki tarifte yazan süt miktarı)

Ağlayan Pastanın Kardeşi Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurtalar çırpılır.
  2. Süt, sıvı yağ, kakao, eklenip çırpılır. 1 çay bardağı kenara sıvı karışım ayrılır. Cezvede bi taşım kaynatılır.
  3. Sonra un, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpılır.
  4. Yuvarlak borcama kek dökülür.
  5. 180 derecede pişirilir.
  6. Bir kenarda pasta kreması arkasındaki tarifle hazırlanır ve çikolata sosunu da hazır edelim tarife göre.
  7. Pişen kekin üzerine ilk sıcaklık çıkınca sos dökülür.
  8. Kremamızı kekin üzerine döküp düzeltelim.
  9. Üzerine çikolata sosunu da döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Soğuyunca dolaba kaldırabiliriz.Not 1= dilerseniz ıslak kek gibi yapmayıp sadece keki pişirip sütle ıslatabilirsiniz. Diğerleri aynı kalır. O zaman sütü ve şekeri 1buçuk çay bardağı koyun derim. Not 2= kısaca ıslak kekin üzerine krema ve çikolata sosu döküp denedik. Sonuç ve tat gayet güzel oldu. Deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun🌺🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder