Ağızda Dağılan Albeni Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Vanilya
- Kabartma tozu (yarım)
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- Albeni topları
- Hazır çikolatalı sos
- Pudra şekeri
Ağızda Dağılan Albeni Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığına gelen tereyağı ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım. Yoğurmaya başlayalım. Azar azar un ilavesi yaparak hamurumuzu yapalım.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp ortasına bastıralım.
- Kenarlarına da tatlı kaşığı ile çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Yaklaşık 20dk kadar pişiyor.
- Fırından çıkardığımız kurabiyenin üzerine pudra şekeri ve çikolatalı sos koyup albeni toplarından koyalım. Ve kurabiyemiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsunnn❤️❤️❤️❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder