Beşamelli Tavuklu Sürpriz Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy haşlanmış karnabahar
- 2 adet tavuk göğsü
- Pul biber
- Tuz
- Toz biber
- Karabiber
Beşamel Sosu İçin;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi
Üzeri İçin;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamelli Tavuklu Sürpriz Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Küp küp doğranmış tavuk göğsünü, teflon tavada harlı ateşte karıştırarak kavurun.
- Suyunu çekince, içine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, iyice pişmesini sağlayın.
- Fırın tepsisine; pişen tavuk göğsünü, küçük parçalara ayrılan karnabaharı ve üzerine baharatları da koyarak karıştırın.
- Ayrı bir tencereye, sıvı yağı ve unu koyup, hafif sararana kadar kavurun.
- Sonra sütü ekleyin ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Baharatlarını da ekleyip, ocağı kapatın.
- Sosu, karnabahar ve tavuk karışımının üzerine bolca gezdirin.
- 200 derece ısıtılmış fırında, 15 dakika pişirin.
- Sonra kaşar peynirini üzerine serpip, fırını kapatın.
- 10 dakika sonra, fırından çıkartıp servis yapın.
Afiyet olsun🌼🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder