4 Mayıs 2020 Pazartesi

Beşamelli Tavuklu Sürpriz Karnabahar Tarifi

Beşamelli Tavuklu Sürpriz Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy haşlanmış karnabahar
  • 2 adet tavuk göğsü
  • Pul biber
  • Tuz
  • Toz biber
  • Karabiber
Beşamel Sosu İçin;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi
Üzeri İçin;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamelli Tavuklu Sürpriz Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp doğranmış tavuk göğsünü, teflon tavada harlı ateşte karıştırarak kavurun.
  2. Suyunu çekince, içine 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, iyice pişmesini sağlayın.
  3. Fırın tepsisine; pişen tavuk göğsünü, küçük parçalara ayrılan karnabaharı ve üzerine baharatları da koyarak karıştırın.
  4. Ayrı bir tencereye, sıvı yağı ve unu koyup, hafif sararana kadar kavurun.
  5. Sonra sütü ekleyin ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  6. Baharatlarını da ekleyip, ocağı kapatın.
  7. Sosu, karnabahar ve tavuk karışımının üzerine bolca gezdirin.
  8. 200 derece ısıtılmış fırında, 15 dakika pişirin.
  9. Sonra kaşar peynirini üzerine serpip, fırını kapatın.
  10. 10 dakika sonra, fırından çıkartıp servis yapın.
Afiyet olsun🌼🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder