Çilekli Galette Tarifi
Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı ine çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağı tam buğday unu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çimdik tarçın
- 1 kase çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Çilekli Galette Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurun malzemeleri soğuk olmalı. Hamurun malzemelerinin tümünü robotta çekip hamur kıvamına getirin. Elle de yoğurabilirsiniz fakat hızlı olmanız gerekir.
- Hamur haline geldikten sonra streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlenmeye kaldırın.
- Çilekleri ortadan ikiye kesin üzerine 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişasta ilava edip buzdolabına kaldırın.
- Hamur dinlendikten sonra iki yağlı kağıdın arasına koyarak çok ince olmayacak şekilde açın.
- Çilekleri orta kısma yerleştirin ve hamuru kenarlardan ortaya katlayın.
- Son olarak üzerine şeker gezdirin ve tarçın serpin.
- 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder