11 Mayıs 2020 Pazartesi

Çilekli Galette Tarifi

Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ine çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı tam buğday unu
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çimdik tarçın
  • 1 kase çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Çilekli Galette Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurun malzemeleri soğuk olmalı. Hamurun malzemelerinin tümünü robotta çekip hamur kıvamına getirin. Elle de yoğurabilirsiniz fakat hızlı olmanız gerekir.
  2. Hamur haline geldikten sonra streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlenmeye kaldırın.
  3. Çilekleri ortadan ikiye kesin üzerine 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişasta ilava edip buzdolabına kaldırın.
  4. Hamur dinlendikten sonra iki yağlı kağıdın arasına koyarak çok ince olmayacak şekilde açın.
  5. Çilekleri orta kısma yerleştirin ve hamuru kenarlardan ortaya katlayın.
  6. Son olarak üzerine şeker gezdirin ve tarçın serpin.
  7. 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder