Fırında Köfteli Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 2,5 su bardağı bezelye
Köftesi için;
- 350 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay bardağı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates rendesi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Fırında Köfteli Bezelye Tarifi Yapılışı
✔Arzu ederseniz aynı tarifi malzemeleri kızartmadan direk çiğden de yapabilirsiniz. Tabi fırında pişirme süresini uzatarak. Ama bu şekilde kızartarak yaptığınızda çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz😋👌🏻
- İlk önce bezelyelerimizi küçük bir tencerede haşlıyoruz. (isterseniz konserve ya da dondurulmuş bezelye de kullanabilirsiniz. )
- Köfte için verilen malzemeleri güzelce karıştırıp yoğuruyoruz.
- Misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz.
- Geniş bir tavaya ya da tencereye bir miktar sıvı yağ koyup köftelerimizi kızartıyoruz. (fırında da pişeceği için çok kızarmasına gerek yok)
- Köfteler kızardıktan sonra bir tabağa alıyoruz.
- Yine aynı tavada küp küp doğradığımız patates ve havuçları da hafif kızartıyoruz.
- Fırın kabına kızarttığımız patates ve havuçları alıyoruz.
- Önden haşlamış olduğumuz bezelyeleri de ekledikten sonra köfteleri de fırın kabına ilave ediyoruz.
- Yemeğimizin sosu için bir tavada çok az sıvı yağıyla salçayı kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından domates rendesi ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak suyunu ve baharatlarıda ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 30_35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder