9 Mayıs 2020 Cumartesi

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ince doğranmış kızartmalık patates
  • 1 kg julyen doğranmış tavuk göğsü
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sosu için;

  • 1 su bardağı kadar sarımsaklı yoğurt

Salçalı sos için;

  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler doğranır ince olacak şekilde tuzlu suda 1 2 saat bekletelim.
  2. Bolca yıkayıp suyu süzülür ve kurulayalım.
  3. Daha sonra bol yağda az az eklenerek kızartalım.
  4. İster porsiyonluk isterseniz de borcama alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  5. Tavuklar 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavada iyice kızartalım.
  6. Baharatları da ekleyip  patateslerin üzerine dökelim .
  7. Son olarak salçalı sosumuz için tüm malzemeler pişirelim.
  8. Ve tavuklarımızın üzerine ekleyelim.
  9. Gayet doyurucu lezzetli bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder