Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ince doğranmış kızartmalık patates
- 1 kg julyen doğranmış tavuk göğsü
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sosu için;
- 1 su bardağı kadar sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos için;
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patatesler doğranır ince olacak şekilde tuzlu suda 1 2 saat bekletelim.
- Bolca yıkayıp suyu süzülür ve kurulayalım.
- Daha sonra bol yağda az az eklenerek kızartalım.
- İster porsiyonluk isterseniz de borcama alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Tavuklar 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğimiz tavada iyice kızartalım.
- Baharatları da ekleyip patateslerin üzerine dökelim .
- Son olarak salçalı sosumuz için tüm malzemeler pişirelim.
- Ve tavuklarımızın üzerine ekleyelim.
- Gayet doyurucu lezzetli bir yemek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder