Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı badem
- 2 adet havuç
- 6 adet büyük mantar
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 çay bardağı kaynamış su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Doğranan soğan yağ ile kavrulur.
- Hafif pembeleşince suda bekletilip kabuğu soyulmuş bademler ilave edilir.
- Uzun uzun rendelenen havuçlar ilave edilir.
- Mantarda ilave edilerek biraz daha kavrulur.
- Güzelce kavrulan malzemelerin üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek tuzu, baharatı ve suyu dökülerek kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekmeye yakın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder