9 Mayıs 2020 Cumartesi

Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi

Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 adet havuç
  • 6 adet büyük mantar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Mantarlı Havuçlu Bademli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Doğranan soğan yağ ile kavrulur.
  2. Hafif pembeleşince suda bekletilip kabuğu soyulmuş bademler ilave edilir.
  3. Uzun uzun rendelenen havuçlar ilave edilir.
  4. Mantarda ilave edilerek biraz daha kavrulur.
  5. Güzelce kavrulan malzemelerin üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek tuzu, baharatı ve suyu dökülerek kapağı kapatılır.
  6. Kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekmeye yakın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder