10 Mayıs 2020 Pazar

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram civarı tavuğun istediğiniz kısmı ( ben bütün tavuğun kanat ve baget kısımlarından biraz da göğüs kısmından kullandım )
Marine için
  • 1 adet soğanın suyu (ister doğrayıp isterseniz rendeleyip sıkabilirsiniz )
  • Tuz
  • Baharatlar (toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon)
Sosu için
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı soda veya süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından bir parmak kadar eksik un
  • Kekik,tuz
Üzerine bulamak için
  • Galeta unu veya ezilmiş mısır gevreği
Kızartmak için
  • Sıvıyağ

Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Çıtır çıtır aperatif tariflerden biri çok ama çok lezzetli 😋 dışarıda yediklerimizin lezzetinde nefiss bir tarif 😊Tavukları ister kemikli ister kemiksiz arzuya göre kullanabilirsiniz. (ben biraz kemikli biraz kemiksiz kullandım).
  1. Baget olarak kullanacaksanız eğer baget pirzolalık gibi açıp kullanın.
  2. Tavukları ince şekilde dilediğimiz boyutlarda kesiyoruz.
  3. Soğanı doğrayıp veya rendeleyip biraz tuzlayıp suyunu tavuğun üzerine sıkalım. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Sosu için yumurta soda tuz ve kekiği kaba alalım. Çırpalım. Üzerine nişastayı ve unu ekleyelim iyice çırpalım (kek kıvamı gibi bir sos olacak).
  5. Tavukları sosun içine koyup zamanınız varsa 1-2 saat dinlendirelim zamanınız yoksa hemen de yapabilirsiniz.
  6. Sostan tek tek alıp galeta ununa bulayıp kızgın bol yağda kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder