Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram civarı tavuğun istediğiniz kısmı ( ben bütün tavuğun kanat ve baget kısımlarından biraz da göğüs kısmından kullandım )
Marine için
- 1 adet soğanın suyu (ister doğrayıp isterseniz rendeleyip sıkabilirsiniz )
- Tuz
- Baharatlar (toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, kimyon)
Sosu için
- 1 yumurta
- 1 su bardağı soda veya süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak kadar eksik un
- Kekik,tuz
Üzerine bulamak için
- Galeta unu veya ezilmiş mısır gevreği
Kızartmak için
- Sıvıyağ
Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı
Çıtır çıtır aperatif tariflerden biri çok ama çok lezzetli 😋 dışarıda yediklerimizin lezzetinde nefiss bir tarif 😊Tavukları ister kemikli ister kemiksiz arzuya göre kullanabilirsiniz. (ben biraz kemikli biraz kemiksiz kullandım).
- Baget olarak kullanacaksanız eğer baget pirzolalık gibi açıp kullanın.
- Tavukları ince şekilde dilediğimiz boyutlarda kesiyoruz.
- Soğanı doğrayıp veya rendeleyip biraz tuzlayıp suyunu tavuğun üzerine sıkalım. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Sosu için yumurta soda tuz ve kekiği kaba alalım. Çırpalım. Üzerine nişastayı ve unu ekleyelim iyice çırpalım (kek kıvamı gibi bir sos olacak).
- Tavukları sosun içine koyup zamanınız varsa 1-2 saat dinlendirelim zamanınız yoksa hemen de yapabilirsiniz.
- Sostan tek tek alıp galeta ununa bulayıp kızgın bol yağda kızartalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder