12 Mayıs 2020 Salı

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but ızgara
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar yıkanır. Üzerine bıçak yardımıyla çizikler atılır. Üzerine tuz ve karabiber eklenir. Daha sonra yumurtaya tuz eklenerek çırpılır.
  2. Un ve galeta unu da birer tabağa alınır. Tavuklar önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa ve son olarak da tekrar una batırılır. Tavaya alınan kızgın yağda kızartılır.
  3. Afiyet olsuun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder