El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık su
- 3.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ (Hamurları yağlamak için)
- İç harcı istediğiniz malzemeyle hazırlayabilirsiniz.ben ıspanaklı yaptım
Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 200 gram kıyma
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Üzeri için
- Bir yumurta sarısı
- Çörek otu
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabına ılık su ve tuzumuzu koyuyoruz. Unu 3 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayıp üzeri kapalı bir şekilde 20 dk bekletelim.
- Bekleyen hamurumuzu 4 parçaya ayıralım merdane yardımıyla açalım.
- Hamurumuzu çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde açalım.
- Bir tepsiye biraz sıvı yağ koyup ilk açtığımız hamuru koyalım.
- Üstüne de yağ döküp elimizle yayalım.
- Diğer açtığımız hamurları da aynı şekilde üste üste yağlayarak koyalım. Bu şekilde de yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletelim.
- Bekleyen hamurumuzun birini tezgaha alıp kenarlarından nazikçe çeke çeke açalım.
- Bekleyen hamurlarımız rahatlıkla açılacaktır.
- İçine hazırladığımız harçtan serpiştirelim.
- Bir uçtan katlaya katlaya yuvarlayıp, yağlanmış ya da yağlı kağıt serdiğimiz pişirme kabımıza yuvarlayarak koyalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptiğimiz böreğimiz pişmeye hazırdır.
- 180 derece ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun 🤗💐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder