15 Mayıs 2020 Cuma

El Açması Börek Tarifi

El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ (Hamurları yağlamak için)
  • İç harcı istediğiniz malzemeyle hazırlayabilirsiniz.ben ıspanaklı yaptım
Malzemeler
  • Yarım kilo ıspanak
  • 200 gram kıyma
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Üzeri için
  • Bir yumurta sarısı
  • Çörek otu

El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurma kabına ılık su ve tuzumuzu koyuyoruz. Unu 3 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayıp üzeri kapalı bir şekilde 20 dk bekletelim.
  3. Bekleyen hamurumuzu 4 parçaya ayıralım merdane yardımıyla açalım.
  4. Hamurumuzu çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde açalım.
  5. Bir tepsiye biraz sıvı yağ koyup ilk açtığımız hamuru koyalım.
  6. Üstüne de yağ döküp elimizle yayalım.
  7. Diğer açtığımız hamurları da aynı şekilde üste üste yağlayarak koyalım. Bu şekilde de yaklaşık 15-20 dakika kadar bekletelim.
  8. Bekleyen hamurumuzun birini tezgaha alıp kenarlarından nazikçe çeke çeke açalım.
  9. Bekleyen hamurlarımız rahatlıkla açılacaktır.
  10. İçine hazırladığımız harçtan serpiştirelim.
  11. Bir uçtan katlaya katlaya yuvarlayıp, yağlanmış ya da yağlı kağıt serdiğimiz pişirme kabımıza yuvarlayarak koyalım.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptiğimiz böreğimiz pişmeye hazırdır.
  13. 180 derece ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun 🤗💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder