15 Mayıs 2020 Cuma

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı (1 kilo)
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 adet limonun suyu
Üzerine:
  • Tahin
  • Ceviz

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Bal kabağı soyulur dilimlenir ve ceviz büyüklüğünde kare kare kesilir.
  2. Tencereye konan kabakların üzerine şeker konup kapağı kapatılarak sabaha kadar şekerin sulanması beklenilir.
  3. Sulanan kabaklar tencerede önce harlı ateşte 3 dakika daha sonra limon sıkılarak kısık ateşte 7 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
  4. Tencerede pişen kabaklar fırın tepsisine dizilir ve 200 dereceli fırında 10-15 dakika kızartılır.
  5. Kabaktan kabağa fark olduğu için pişirme süreleri farklı olabilir. Kontrol altında fazla yumuşamadan çıkartılır.
  6. Hazır olan kabakların üzerine tahin gezdirilip ceviz serpilir ve servis edilir.Afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder