Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim bal kabağı (1 kilo)
- 2 çay bardağı şeker
- 1 adet limonun suyu
Üzerine:
- Tahin
- Ceviz
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Bal kabağı soyulur dilimlenir ve ceviz büyüklüğünde kare kare kesilir.
- Tencereye konan kabakların üzerine şeker konup kapağı kapatılarak sabaha kadar şekerin sulanması beklenilir.
- Sulanan kabaklar tencerede önce harlı ateşte 3 dakika daha sonra limon sıkılarak kısık ateşte 7 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
- Tencerede pişen kabaklar fırın tepsisine dizilir ve 200 dereceli fırında 10-15 dakika kızartılır.
- Kabaktan kabağa fark olduğu için pişirme süreleri farklı olabilir. Kontrol altında fazla yumuşamadan çıkartılır.
- Hazır olan kabakların üzerine tahin gezdirilip ceviz serpilir ve servis edilir.Afiyet olsun. Hayırlı ramazanlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder