Elmalı Turta (Elmanın En Güzel Hali) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 çal bardağı yoğurt
- 1 çal bardağı pudra şekeri
- 250 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
Harcı için;
- 2-3 rendelenmiş elma
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Turta (Elmanın En Güzel Hali) Tarifi Yapılışı
Merhabalar. Sizlere tutma garantili nefis bir elmalı turta tarifim var. Kesinlikle denemelisiniz.
- Elmaları rendeleyip tavaya alalım şekeri ve tarçını da ekleyip elmalar kendini bırakana kadar pişirelim.
- Hamuru için; unun ortasını açıp diğer malzemeleri ekleyelim.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzun 3/1 ini ayırıp dondurucuya kaldıralım.
- Kalan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölelim.
- Muffin kalıbımızı yağladıktan sonra hamur parçalarını her birine güzelce yayalım.
- Tabanına birkaç kez çatal batıralım. Hazırladığımız kalıpların içine harçları bölelim.
- Dondurucuya koyduğumuz hamuru çıkarıp rendeleyelim.
- Her birinin üzerine ekleyelim.
- 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder