9 Mayıs 2020 Cumartesi

Elmalı Turta (Elmanın En Güzel Hali) Tarifi

Elmalı Turta (Elmanın En Güzel Hali) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 çal bardağı yoğurt
  • 1 çal bardağı pudra şekeri
  • 250 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Harcı için;

  • 2-3 rendelenmiş elma
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Turta (Elmanın En Güzel Hali) Tarifi Yapılışı

Merhabalar. Sizlere tutma garantili nefis bir elmalı turta tarifim var. Kesinlikle denemelisiniz.

  1. Elmaları rendeleyip tavaya alalım şekeri ve tarçını da ekleyip elmalar kendini bırakana kadar pişirelim.
  2. Hamuru için; unun ortasını açıp diğer malzemeleri ekleyelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  4. Hamurumuzun 3/1 ini ayırıp dondurucuya kaldıralım.
  5. Kalan hamurumuzu 12 eşit parçaya bölelim.
  6. Muffin kalıbımızı yağladıktan sonra hamur parçalarını her birine güzelce yayalım.
  7. Tabanına birkaç kez çatal batıralım. Hazırladığımız kalıpların içine harçları bölelim.
  8. Dondurucuya koyduğumuz hamuru çıkarıp rendeleyelim.
  9. Her birinin üzerine ekleyelim.
  10. 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.

Afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder