Kakaolu Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 5-5, 5 su bardağı un (Son bardağı kontrollü ekliyoruz)
Arası için
- 5 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kakaolu Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı
Çok çok beğeneceğinizi umduğum benim çok sevdiğim bereketli bir tatlı ile karşınızdayım. 👌 denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle. 🤗💁♀️.
- Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alıp şerbetini hazırlayalım. Ortalama 8 dk kaynadıktan sonra limon damlatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz ve tezgahı hafif unlayıp bezenin bir tanesini oklava yada merdane yardımıyla açıyoruz. Ne çok kalın nede çok ince olacak.
- Üzerine kakako yu her yerine yayacak şekilde sürüyoruz ve cevizi dağıtıyoruz. Diğer bezeye de aynı işlemi uyguluyoruz. (ben kakao oranını fazla tuttum yoğun sevdiğim için).
- Rulo haline getirdikten sonra dolapta 20 dk bekletiyoruz kolay dilimlenmesi için.
- Daha sonra ruloları bir parmak kalınlığından biraz daha ince olacak şekilde dilimliyoruz tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 185 ° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiyoruz.Fırından çıkardıktan sonra 2 dk kadar ilk sıcağın çıkmasını bekleyip şerbetimizi tatlımıza döküyoruz. En az 2 saat dinlenmesi gerekiyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder