9 Mayıs 2020 Cumartesi

Kakaolu Rulo Tatlı Tarifi

Kakaolu Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-5, 5 su bardağı un (Son bardağı kontrollü ekliyoruz)

Arası için

  • 5 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kakaolu Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı

Çok çok beğeneceğinizi umduğum benim çok sevdiğim bereketli bir tatlı ile karşınızdayım. 👌 denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle. 🤗💁‍♀️.

  1. Öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alıp şerbetini hazırlayalım. Ortalama 8 dk kaynadıktan sonra limon damlatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz homojen bir karışım elde ediyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz ve tezgahı hafif unlayıp bezenin bir tanesini oklava yada merdane yardımıyla açıyoruz. Ne çok kalın nede çok ince olacak.
  5. Üzerine kakako yu her yerine yayacak şekilde sürüyoruz ve cevizi dağıtıyoruz. Diğer bezeye de aynı işlemi uyguluyoruz. (ben kakao oranını fazla tuttum yoğun sevdiğim için).
  6. Rulo haline getirdikten sonra dolapta 20 dk bekletiyoruz kolay dilimlenmesi için.
  7. Daha sonra ruloları bir parmak kalınlığından biraz daha ince olacak şekilde dilimliyoruz tepsiye diziyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 185 ° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiyoruz.Fırından çıkardıktan sonra 2 dk kadar ilk sıcağın çıkmasını bekleyip şerbetimizi tatlımıza döküyoruz. En az 2 saat dinlenmesi gerekiyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder