Etli Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr yağsız dana eti
- 7-8 bardak su
- 1 adet defne yaprağı (Tercihe kalmış)
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Terbiye için;
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı su
Etli Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı
- 200 gr eti 7-8 bardak suyla birlikte defne yaprağı da eklenerek düdüklüde haşlanır.
- Tencereye 1 kaşık tereyağı konur. 6 bardak et suyu tereyağ eriyince süzülerek eklenir.
- Etler çatalla ezilir yada didiklenir. İstediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.
- Etler de tencereye eklenir. Terbiye için yoğurt yumurta ve un iyice karıştırılır.
- Kaynayan tencereye yavaş yavaş kestirmeden eklenir.
- Kaynayana kadar karıştırılır. 10-15 dakika kaynatılır. Tuzu eklenir ocak kapatılır.
- Servis esnasında üzerine döküp servis etmek için kalan tereyağın içinde kırmızı toz biber yakılır. Çorbamızın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder