6 Mayıs 2020 Çarşamba

Etli Düğün Çorbası Tarifi

Etli Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr yağsız dana eti
  • 7-8 bardak su
  • 1 adet defne yaprağı (Tercihe kalmış)
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Terbiye için;

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su

Etli Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 200 gr eti 7-8 bardak suyla birlikte defne yaprağı da eklenerek düdüklüde haşlanır.
  2. Tencereye 1 kaşık tereyağı konur. 6 bardak et suyu tereyağ eriyince süzülerek eklenir.
  3. Etler çatalla ezilir yada didiklenir. İstediğiniz büyüklükte ayarlayabilirsiniz.
  4. Etler de tencereye eklenir. Terbiye için yoğurt yumurta ve un iyice karıştırılır.
  5. Kaynayan tencereye yavaş yavaş kestirmeden eklenir.
  6. Kaynayana kadar karıştırılır. 10-15 dakika kaynatılır. Tuzu eklenir ocak kapatılır.
  7. Servis esnasında üzerine döküp servis etmek için kalan tereyağın içinde kırmızı toz biber yakılır. Çorbamızın üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder