6 Mayıs 2020 Çarşamba

Ustasından 10 Dakikada Kara Lahana Turşusu Tarifi

Ustasından 10 Dakikada Kara Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kara lahana (mor lahana)
  • 2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 büyük limon
  • Tuz
  • Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi (isteğe göre elma sirkesi de olur)

Ustasından 10 Dakikada Kara Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar.

  1. Tadına doyamayacağınız restoranlarda yediğiniz kara lahana turşusu vazgeçilmeziniz olacak 😋 buz dolabında 10 güne kadar dayanır. Yapılışı çok kolay ve pratik hemde uzun süre dayanıyor, tarife geçiyorum.
  2. Kara lahanamızı küçük küçük doğrayalım. Geniş bir kabın içene koyalım.
  3. Limon tuzunu yarım çay bardağı suda eritelim ce kara lahananın üstüne dökelim. Ardından limonun suyunu sirkeyi ve damak zevkinize göre tuzunuzu ilave edip 5 dk iyice avucunuzda yoğurun.
  4. En önemli noktası 5 dk kesinlikle yoğurun ve turşunuz hazır 😋 deneyecekler şimdiden afiyet olsun. Pişman olmayacağınız çok pratik ve lezzetli bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder