Ustasından 10 Dakikada Kara Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kara lahana (mor lahana)
- 2 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 büyük limon
- Tuz
- Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi (isteğe göre elma sirkesi de olur)
Ustasından 10 Dakikada Kara Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı
Merhabalar.
- Tadına doyamayacağınız restoranlarda yediğiniz kara lahana turşusu vazgeçilmeziniz olacak 😋 buz dolabında 10 güne kadar dayanır. Yapılışı çok kolay ve pratik hemde uzun süre dayanıyor, tarife geçiyorum.
- Kara lahanamızı küçük küçük doğrayalım. Geniş bir kabın içene koyalım.
- Limon tuzunu yarım çay bardağı suda eritelim ce kara lahananın üstüne dökelim. Ardından limonun suyunu sirkeyi ve damak zevkinize göre tuzunuzu ilave edip 5 dk iyice avucunuzda yoğurun.
- En önemli noktası 5 dk kesinlikle yoğurun ve turşunuz hazır 😋 deneyecekler şimdiden afiyet olsun. Pişman olmayacağınız çok pratik ve lezzetli bir tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder