14 Mayıs 2020 Perşembe

Gül Tatlısı Tarifi

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaşık limon suyu

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, irmik, toz şeker ve yumurtayı karıştıralım.
  2. Kabartma tozunu da ilave edelim.
  3. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  4. Unun neden bir ölçüsü yok diye sorarsanız. , böyle tatlılarda unun ölçüsü olmaz elinizin sıcaklığı, yumurtanın boyutu, margarinin kıvamı hepsi hamurun ayarını boza bilir.
  5. Ben onun için bir ölçü kullanmam kulak memesi kıvamında olması yeterlidir.
  6. Hazırlanan hamuru bir merdaneyle yarım cm kalınlığında düz ve unladığımız bir zeminde açalım ben su bardağı ile şekil verdim.
  7. Yuvarlak bir şeyle keselim aralarda kalan hamurları alıp gene bir beze yapalım.
  8. Yuvarlak parçalardan birinin yarısı diğerinin üzerine gelecek şekilde yedi parçayı dizelim sonra rulo yapalım.
  9. Yaptığımız rulonun tam ortasında kesince iki tane gülümüz hazır oluyor.
  10. Hamurum tamamına bu işlemi yapalım tepsiye dizelim.
  11. Önceden 180 ° derece  ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  12. Bu arada şerbetimizi yapalım.
  13. İyice kızaran hamurları fırından çıkaralım.
  14. Hem tatlımız hem şerbetimiz soğuk olmalı, şerbeti tatlının üzerine dökelim.
  15. Şerbetini çeken tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder