14 Mayıs 2020 Perşembe

Kabak,sarma Tarifi

Kabak,sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 uzun patlıcan
  • 1 tane uzun kabak
  • 1 büyük domates (süslemek için)
  • 3 tane carliston biber (süslemek için)
Köftesi için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galete unu
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane soğan (rendesi)
  • 1 diş sarımsak (rendesi)
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber, kekik, kimyon
  • Tuz

Kabak,sarma Tarifi Yapılışı

Ben çok yağlı sevmiyorum o yüzden kızartmadım fırında közledim. Hem hafif oluyor hem daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim .
  1. Tarifimize geçelim ilk olarak patlıcanları, kabağı soyalım uzun ince dilimleyelim.
  2. Tuzlu suda 15-20 dakika  bekletelim sonra suyunu süzelim fırın tepsisine dizelim üzerlerine yağ sürelim.
  3. 200 derecede fırında hafif kızarsın.
  4. Bir taraftan köftemizi yapalım bütün malzemeyi derin kaba alalım .
  5. Yoğuralım ceviz büyüklüğünde paraçalar alalım.
  6. Yuvarlak yapalım patlıcan diliminden 1 tane alalım.
  7. Köfteyi içine koyalım saralım borcama dizelim aralarına biber domates dizelim.
  8. Hepsini böyle bitirelim üzerine salçayı sulandıralım .
  9. Üzerine gezdirelim ıslattığımız yağlı kağıdı üzerine koyalım.
  10. 200 derecede ısıtılmış fırında köfteler pişene kadar pişirelim .
  11. Piştiğin de servise hazır.
Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder