Kabak,sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 uzun patlıcan
- 1 tane uzun kabak
- 1 büyük domates (süslemek için)
- 3 tane carliston biber (süslemek için)
Köftesi için:
- 300 gram kıyma
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galete unu
- 1 kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane soğan (rendesi)
- 1 diş sarımsak (rendesi)
- 7-8 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber, kekik, kimyon
- Tuz
Kabak,sarma Tarifi Yapılışı
Ben çok yağlı sevmiyorum o yüzden kızartmadım fırında közledim. Hem hafif oluyor hem daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim .
- Tarifimize geçelim ilk olarak patlıcanları, kabağı soyalım uzun ince dilimleyelim.
- Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim sonra suyunu süzelim fırın tepsisine dizelim üzerlerine yağ sürelim.
- 200 derecede fırında hafif kızarsın.
- Bir taraftan köftemizi yapalım bütün malzemeyi derin kaba alalım .
- Yoğuralım ceviz büyüklüğünde paraçalar alalım.
- Yuvarlak yapalım patlıcan diliminden 1 tane alalım.
- Köfteyi içine koyalım saralım borcama dizelim aralarına biber domates dizelim.
- Hepsini böyle bitirelim üzerine salçayı sulandıralım .
- Üzerine gezdirelim ıslattığımız yağlı kağıdı üzerine koyalım.
- 200 derecede ısıtılmış fırında köfteler pişene kadar pişirelim .
- Piştiğin de servise hazır.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder