Güveçte Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- Bir avuç kadar kuyruk yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 büyük domates
- 3 kapya biber
- 1 kuru soğan
- 7-8 tane arpacık soğan
- 7-8 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak su
- Karabiber tuz kekik pul biber
Güveçte Et Sote Tarifi Yapılışı
Yemeğin lezzeti biraz da piştiği kaba bağlı o yüzden güveç yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Güveç yemekleri zor gibi görünsede bence değil. Çünkü on işlem yapmayacağız. Yani haşlama kızartma olmadan sebzelerimizi etimizi çiğden koyacağız. Gelelim tarife.
- Güveç kabimizin dibini sıvı yağla yağılıyoruz. Domatesimizin kabuklarını soyup doğruyoruz domateslerin yarisini güvecin en altına koyuyoruz daha sonra kuşbaşı olarak doğradığımız etlerimizi ve daha küçük doğradığımız kuyruk yağını domatesin üstüne yayıyoruz ( kuyruk yağını verdiği için yemeğe ayrı bir lezzet katıyor kokusundan rahatsız olanlar koymayabilir tereyağı miktarını arttırabilir).
- Etlerimizi dizdikten sonra doğradığımız soğanı, kabuğunu soyduğumuz arpacık soğanları ve 2-3 parçaya ayırdığımız sarımsağı üstüne koyuyoruz.
- Doğradığımız kapya biberleri yayıyoruz ve kalan domatesimizi de üstüne yayıyoruz tereyağını küçük parçalarla domatesin arasına sıkıştırıyoruz.
- Ve son olarak salçamızı 1 bardak suyla açıp içine baharatlarımızı ekleyip üzerinde gezdiriyoruz.
- Güvecin üstünü alüminyum folya veya hamurla kapatıyoruz, çarşı fırını imkanınız varsa oraya götürebilir yada evdeki fırında 2-3 saat aralığında pişirebilirsiniz afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder