Hasanpaşa Köftesi (Nefis Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için :
- 450 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan rendesi
- Yarım su bardağı galeta unu (kurutulmuş ekmek içi olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber, yenibahar ve kimyon
Püresi için :
- 3-4 adet haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- Yarım muskat rendesi
Sosu için :
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- 1, 5 – 2 su bardağı sıcak su
Üzeri için :
- Kaşar rendesi
Hasanpaşa Köftesi (Nefis Lezzetiyle) Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı sağlıklı günler diliyorum, bugün size harika lezzetiyle, görünümüyle sofranızda içinizi açacak çok güzel bir yemek tarifi vermek istiyorum.
- Öncelikle köftesi için kıymaya bütün malzemeyi ilave ederek iyice yoğuruyoruz.
- Bir saat kadar üzerini kapatıp dolapta dinlendiriyoruz.
- Ben genelde köftem için harcı bir gün önce hazırlayıp dolapta bekletiyorum, baharatlarının lezzeti daha güzel geçiyor.
- Dinlenen köftelik harcımızdan mandalina büyüklüğünde parça alıp, elimizi ıslatarak yuvarlayıp ortasını resimlerde görüldüğü gibi bastırarak yağladığımız tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Bu arada patatesleri haşlayıp ezip tereyağı, kaşar peyniri rendesi, muskat rendesi ve tuz ilave ederek püre haline getirip sıkma torbasına koyuyoruz. (arzu eden kaşıkla yapabilir).
- Ocağa sos tavasını koyup sıvı yağ, salça ve su koyup bir taşım kaynatıyoruz.
- Fırında pişen köftelerin üzerine bolca kaşar karışımlı püremiz den sıkıyoruz.
- Üzerine de kaşar rendesi koyup sosumuzu da ilave ederek tekrar üzeri kızarması için 5-10 dakika kadar daha fırına koyuyoruz.
- Hasan paşa köftemiz nefis oldu, şimdilik kendimiz, daha sonra dostlarımızla ağız tadıyla yemek nasip olsun.
- Sevgiyle, sağlıkla kalın.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not: muskat püreye ayrı bir lezzet katıyor. Cevizin minik haline benzer. Eczane ve aktarlarda bulunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder