12 Mayıs 2020 Salı

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Haşhaş sosu ;
  • 1 paket (250 gr/1-1.5 su bardağı) haşhaş ezmesi
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker (Çok şekerli gelebilir damak zevkinize göre daha az veya fazla koyabilirsiniz)

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur malzemelerini hepsini kabımıza alıp yoğuralım. Unu kontrollü şekilde ekleyelim ne elimize yapışsın ne de katı bir hamur olsun.
  2. Daha sonra hamuru mayalanmaya bırakalım 1 saat en az.
  3. Hamur kabımızda kabardıktan sonra kaptan çıkarıp bir iki yoğurduktan sonra 2 ye bölelim.
  4. Haşhaş sosunu hazırlarken haşhaş ezmesini, yağı ve şekeri bir tabağa alıp karıştıralım. Kıvamını kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
  5. İkiye böldüğümüz ve yumakladığımız ( çok fazla yoğurmadan ) hamurumuzu açmaya başlayalım. İster çarşaf böreği şeklinde çekerek, ister oklava yardımı ile açalım.
  6. Haşhaşımızı güzelce hamura yayalım. İsterseniz arasına ceviz vs. Serpebilirsiniz.
  7. Daha sonra çarşaf böreği gibi yuvarlayıp tepsimize kol böreği gibi tepsimize dizelim.
  8. Şekil verme işini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. İster açma şeklinde isterseniz de kol böreği şeklinde yapabilirsiniz. Aynı şekilde iki yumağı da sarıp tepsimize dizelim.
  9. Fırını 180° derecede 25-30 dk boyunca (daha erken de pişebilir) kontrollü pişirelim.Fırından çıkardığımızda dilimleyip servise hazırlıyalım. Afiyet, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder