Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Haşhaş sosu ;
- 1 paket (250 gr/1-1.5 su bardağı) haşhaş ezmesi
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker (Çok şekerli gelebilir damak zevkinize göre daha az veya fazla koyabilirsiniz)
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamur malzemelerini hepsini kabımıza alıp yoğuralım. Unu kontrollü şekilde ekleyelim ne elimize yapışsın ne de katı bir hamur olsun.
- Daha sonra hamuru mayalanmaya bırakalım 1 saat en az.
- Hamur kabımızda kabardıktan sonra kaptan çıkarıp bir iki yoğurduktan sonra 2 ye bölelim.
- Haşhaş sosunu hazırlarken haşhaş ezmesini, yağı ve şekeri bir tabağa alıp karıştıralım. Kıvamını kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
- İkiye böldüğümüz ve yumakladığımız ( çok fazla yoğurmadan ) hamurumuzu açmaya başlayalım. İster çarşaf böreği şeklinde çekerek, ister oklava yardımı ile açalım.
- Haşhaşımızı güzelce hamura yayalım. İsterseniz arasına ceviz vs. Serpebilirsiniz.
- Daha sonra çarşaf böreği gibi yuvarlayıp tepsimize kol böreği gibi tepsimize dizelim.
- Şekil verme işini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. İster açma şeklinde isterseniz de kol böreği şeklinde yapabilirsiniz. Aynı şekilde iki yumağı da sarıp tepsimize dizelim.
- Fırını 180° derecede 25-30 dk boyunca (daha erken de pişebilir) kontrollü pişirelim.Fırından çıkardığımızda dilimleyip servise hazırlıyalım. Afiyet, şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder